Szuppi ifjúsági szálló, erdei iskola és lovasudvar
Elérhetőségeink

szuppi@gmail.com

+36 (30) 335-1007

Galériák
Video

Remek programok

Sokrétű, változatos programlehetőségekkel igyekszünk vendégeink érdeklődését lekötni az adott korosztály, csoport összetételéhez és igényeihez mérten. Színes kézműves programok, változatos egyéb fakultatív programok biztosítják a maradéktalan kikapcsolódási lehetőséget a gyermekek számára.

Természetesen minden programot szakember vezet , mi biztosítjuk a megfelelő eszközöket és anyagokat is. A csoportok létszáma min. 20 max. 30 fő lehet. Nagyobb létszámú csoportoknál egyszerre több program is mehet párhuzamosan és aztán csere úgymond forgó színpad szerűen. A programok ára általában: 750.- Ft/ gyerek

Programkínálat:

 • Honismereti foglalkozás
 • „Holdfény” túra, Faluportya
 • Kovácsolás program
 • Méhész program
 • Csángó program, Német nemzetiségi Tájház látogatása
 • Honismereti program, fakardozással, íjászattal egybekötve
 • Lovasprogram  változatok

Kézműves programok:

 •  Nemezelés, Batikolás, Gyertyaöntés, Papírmerítés, Bőrözés

Egyéb fakultatív programlehetőségek:

 • Bikal – Reneszánsz Élménybirtok
 • Pécs – Mecsextrém park
 • Abaliget – Cseppkőbarlang és Denevérmúzeum
 • Magyaregregy – Márévár
 • Szászvár – Strand, Vár
 • Zengővárkony – Tojásmúzeum és Tájház
 • Tolna- Kékfestő műhely és múzeum

 

Nemezelés 

Munka a huncut gyapjúszálakkal

Színes birkagyapjúból hogyan lesznek a különböző formák?

A nemez  összegubancolódott szőr, juhgyapjú. A fésült gyapjúra forró szappanos vizet permetezünk, és a legtöbb esetben addig simogatjuk, míg jó erős nemezt kapunk. A kisebb tárgyak kézzel készülnek.  Színes gyapjúból  könnyedén színeset alkothatunk.

A kisebb gyerekek egy egyszerű labdát a nagyobbak érdekes figurákat vagy akár képet is készíthetnek.

Nemezelés

Nemezelés

Agyagozás – korongozás

Keramikus korongon bemutatja, mit – hogyan lehet készíteni. Közben mesél az agyagozás rejtelmeiről.

Ezután mindenki egyénileg is kipróbálhatja a “korongozás mesterségét” , a korong mögött ülve készíthet egy hamutartót, nagyobbak valami nehezebbet is. Természetesen az elkészült tárgyakat fatüzelésű kemencében ki is égetjük és így már biztonságosan haza is lehet vinni azokat. Míg 1- 1 gyerek korongozik, addig a többiek agyagból figurákat gyúrhatnak.

 

 

Papírmerítés

A foglalkozás feleslegessé vált papírok újrahasznosításával történik.  A gyerekek képet – a kitartóbbak kiskönyvet is készíthetnek. Egy pici szalvétatechnikát is használunk.

A papírmerítés elkészült alkotásai

Gyertyaöntés

A kézművesprogram résztvevői saját ízlésüknek megfelelően gyertyát készítenek fehér és színes viaszból.  A foglalkozás keretein belül régi gyertyadarabokat is fel lehet használni. A gyertyát vízfürdőben olvasztjuk, a színeket kedvünkre keverjük, kanócoljuk, majd kiszárítjuk. A gyertya elkészülése után tovább díszíthető festéssel, gyertyafestő tollal, viaszcsíkokkal, gyöngyökkel vagy üvegdísszel. 

Bőrözés

Sokféle színű bőrdarab közül lehet választani és abból érdekeseket készíteni, kivágni, lyukasztani, szegecselni.

A legnagyobb népszerűségnek örvendő bőrös tárgyak a gyerekek körében: mobiltartó, szütyő és karkötő.

Ékszerek és egyéb dísztárgyak bőrből

Batikolás

Otthonról hozott fehér (vagy egyszínű) pólót, különböző technikákkal, különböző formációkban - madzag segítségével - megkötözünk/megcsomózunk, majd a gyerekek által kiválasztott különböző színű textilfestékekbe mártjuk. Ruhaszárítón megszárítjuk. Az elkészült alkotások lehetnek akár az adott osztály ,csoport "egyenruhája" is.  :) 

"Egységben az erő" :)

Egyéb érdekes - nem kézműves programjaink:

Méhész program

A gyerekeknek lehetőségük van -kirándulással egybekötve- ellátogatni egy egyházaskozári “méhészbirodalomba” az erdő közepén. Méhész ismerteti meg velük (bemutató formájában) a méhkasokban folyó élet rejtelmeit, a méhcsaládok felépítését, bemutatja a füstölő használatát. Ismeretet szerezhetnek a méz “keletkezéséről”, a propolisz hasznosságáról. A bemutató végén különböző fajtájú, saját készítésű mézet is kóstolhatnak.

Méhészkedés

Méhészkedés

Honismereti előadás

A program valójában egy Árpád-házi interaktív történelmi játszóházatnyilazást, fakardozást foglal magába. A gyerekek beöltöznek korhű ruhákba, megismerkednek a kor fegyvereivel, kiegészítő tárgyaival.  Mindez kötetlen, vidám hangulatban, magával ragadó előadással.

Honismereti előadás

Honismereti előadás

Íjászat, nyilazás   

 A program keretében szakképzett programadóink segítségével a gyerekek kezükbe vehetik őseink egyik fő fegyverét az íjat, s kipróbálhatják, versenyszerűen célba lőhetnek a nyilakkal adott célpontra. A legügyesebb, legpontosabban célbataláló "íjász" leány és "íjász" fiú jutalmat is kap. Nagyon közkedvelt programunk! :))

Fakardozás, "seregek felállítása-csaták megvívása " :)

Kovácsmesterség – Kovácsoló program

A szálló területén található “vasverő” műhelyben a gyerekek betekintést kaphatnak mivel, milyen eszközökkel dolgoztak a fémfeldolgozó mesteremberek, a kovácsok.

Kézbe foghatják szerszámaik legjavát, a különféle kalapácsokat, fogókat, vágókat ,megismerkednek az üllő, fújtató fogalmával , sőt készíthetnek emlékbe egy aprócska fémtárgyat is.

Lelkes kis kovács leánykák és legénykék

Erdei túra

Szakképzett vezető kíséretével a gyerekek bebarangolhatják a környék dimbes-dombos tájait, felfedezve annak természeti értékeit, kincseit. Betekintést nyerhetnek a környék növény- és állatvilágába.

A túra vezethet erdőre, mezőre, vízpartra. S érdekességképpen a “Holdfénytúra” keretein belül izgalmas kalandokkal lehetnek gazdagabbak a program résztvevői. Kipróbálhatják bátorságukat az éjszakába nyúló kirándulás alkalmával, ahol mindössze a hold ésa világító fejlámpák (no meg a gyakorlott programvezető) ad tájékozódási lehetőséget. :))

Lovasprogram

A szállóhoz tartozó Lovasudvarban élő lovainkkal, pónijainkkal lehetőség nyílik:

 • lovaskocsikázni
 • futószáron lovagolni

Élvezetes, emlékezetes program minden korosztálynak!!

A program részletesebb leírását a Lovasudvar és állatsimogató menüpont alatt lehet olvasni.

Lovaskocsizás, futószáron való lovagoltatás

Csángó program

A gyerekek csángó népviseletbe öltözve szavalnak, énekelnek, táncolnak, hangszeres kísérettel.

 Előadnak egy rövidke játékot is, melyet kollégánk tanít be nekik. Megismerkedhetnek a népcsoport hagyományaival, szokásaival, életformájával, kultúrájával. 

Csángó népviseletbe öltözött gyerekek

 

2019 Szuppi ifjúsági szálló, erdei iskola, és lovasudvar