Szuppi ifjúsági szálló, erdei iskola és lovasudvar
Elérhetőségeink

szuppi@gmail.com

+36 (30) 335-1007

Galériák
Video

Lovasudvar és állatsimogató

Lovasudvarunk és egyben gazdasági udvarunk- Állatsimogatónk- többféle kikapcsolódási lehetőséget tartogat a hozzánk látogatók számára. Igény esetén - az állatok gondozójának felügyelete alatt- lehetőség nyílik az állatok etetésére, csutakolására, az istállóban és a gazdasági udvarban történő munkálatok megismerésére, azokban való közreműködésre.

LOVAS ÉS LOVASKOCSIS PROGRAMJAINK

Csoportjaink számára több lehetőség is adódik a lovaskocsikázás terén:

  • Sétakocsikázás, melynek keretei között vidám énekszóval kísért körutat tehetnek a csoportok a faluban és környékén. Felfedezhetik Egyházaskozár utcáit, megismerhetik a térségre jellemző parasztházakat, mely ismeretüket kamatoztathatják Faluportya ingyenes programunkban.... :) sőt lehetőségük adódik a falu határában egy kis tereplovaskocsikázásra is. 
  • Lovaskocsis túra a szomszédos községbe - BIKALra- , (3km- fél órás odaút),ahol szintén több programlehetőség is adódik:
  • Belekukkantás a Bikali Reneszánsz Élénybirtok egyedi, varázslatos világába "sétálójeggyel".   (1 órára szól)
  • Illetve lehetőség van megtekinteni a helyi Sváb Tájházat.

A kocsira maximum 17 fő fér fel egyszerre, így van, hogy  további csoportokra bontva oldjuk meg a programot, hogy mindenki élményt szerezhessen minden téren.... Vagyis minden SZUPPI legyen. :))

Vagy.....Nagyobb létszámú csoport esetén míg a csoport egyik fele lovaskocsizik, másik felének lehetősége van futószáron lovagolni a szálló körkarámjában - "Bazsin". A vállalkozó szellemű gyermekeknek lehetőségük adódik egy kicsit belekóstolni a lovaglás örömeibe, szépségeibe, tanulhatnak egy-két hasznos információt a lovakról, a lótartásról... s gazdagabbak lehetnek néhány praktikus lovaglási technikával is. 

Nagy örömünkre volt már rá példa, hogy Bazsin való néhány perces lovaglás (és a tábor után :) ) néhány gyermek ennek ihletésére kezdett komolyan foglalkozni a lovaglással.

Biztosan állítjuk az előző évek tapasztalatai alapján, hogy ez az egyik legsikeresebb és legkedveltebb -bár nem a legolcsóbb - programunk.

Állatsimogató

Az istállónk és állatsimogatónk egész nap nyitva tart - akinek kedve szottyan részt venni az állatok körüli munkákban, annak segítségét szívesen veszi a mindig mosolygós és beszédes Ambrus bácsi. Az állatsimogató természetesen ingyenes.

A pillanatnyi állapot:

  • 3 hátas illetve kocsis ló, 2 póni
  • 1 szamár a rangidős "Lajos"
  • 30 mangalica (kicsik és nagyok))
  • 1 kecskegida
  • 1 birka
  • 2 vizsla kutya, 1 Pamela kutya,5 kismacska

Bátraké a világ... :))

Bazsi imádat :))

A kép magáért beszél.... :))

 

2019 Szuppi ifjúsági szálló, erdei iskola, és lovasudvar